Brojne prednosti LED H7 žarulja

Dugi niz godina je u automobilskom svijetu, ali i u raznim drugim industrijama, LED rasvjeta bila tek nešto o čemu se govorili zanimljivoj tehnologiji za budućnost. Situacija je danas bitno drugačija. Primjerice, LED rasvjeta je pronašla svoj put u brojne industrije u kojima je rasvjeta vrlo bitna, a i također je sve češća i u brojnim kućanstvima.

Nije trebalo puno čekati i da se probije u automobilsku industriju. U početku ste razne varijante žarulja, kao što su LED H7, H4 i druge, mogli uglavnom vidjeti samo na luskuznim automobilima. A  sada se sve više može pronaći i u automobilima srednje klase pa čak i niže.

Učinkovitost LED H7 žarulja

Koji je razlog sve veće popularnosti LED H7 žarulja među vlasnicima automobila? Razloga za to ima nekoliko. Najveći razlog je svakako njihova učinkovitost. Naime, ove žarulje proizvode svjetlost na nešto drugačiji način. Odnosno, prilikom proizvodnje svjetlosti, ne rasipaju toplinu kao nus produkt. To znači da se gotovo sva energija koju ovakve žarulje proizvode stvarno koristi za generiranje svjetla. Kod primjerice vrlo popularnih halogenskih žarulja, mnogo energije se rasipa u obliku topline i ne iskorištava se za samo generiranje svjetla.

Kao posljedica toga, automobil će trošiti i nešto manje goriva kada ima LED H7 žarulje jer će žaruljama trebati manje snage za generiranje svjetla.

Dugotrajnost

Još nešto što LED H7 žarulje čini odličnim izborom je njihova dugotrajnost. Kao što je već ranije spomenuto, LED rasvjeta je puno učinkovitija od ostalih tipova rasvjete što donosi brojne prednosti za krajnje potrošače. Osim što će vaš automobil trošiti nešto manje goriva, možete očekivati i puno duži vijek ovakvih žarulja.

Istina je da su LED H7 žarulje ipak nešto skuplje od klasičnih žarulja, no samo zbog činjenice da će vam trajati i nekoliko puta duže, njihova cijena je itekako opravdana.

Bolja osvjetljenost ceste

No, nisu dugotrajnost i učinkovitost jedine stvari zbog koje biste se trebali odlučiti za LED H7 žarulje ili neke druge LED žarulje za svoj automobil. One mogu itekako utjecati na vašu sigurnost pri vožnji automobila. One isijavaju puno jaču svjetlost od halogenih žarulja. Jedinica pomoću koje se određuje svjetlina LED žarulja naziva se lumen. Jedna LED žarulja može doseći i do 3000 lumena pa svakako obratite pažnju i na taj podatak prilikom kupnje.

A upravo ta bolja osvjetljenost će doći do izražaja pri vožnju po noći ili u uvjetima kada je vidljivost drastično smanjena. Imate li na automobilu LED H7 ili neke neke druge LED žarulje, puno bolje ćete vidjeti cestu ispred sebe, ali i s bočne strane automobila. Također, automobili koji vam dolaze u susret će vas primijetiti iz puno veće udaljenosti.

Savjeti za kupnju LED žarulja za auto

Ako ste se odlučili za kupnju LED žarulja za svoj automobil, morate pripaziti na jednu sitnicu. Naime, određeni modeli možda neće biti kompatibilni baš sa svim modelima automobila. Žarulje kao što su LED H7, H3, H1 ćete moći ugraditi u većinu automobila. Želite li biti potpuno sigurni, najbolje je to provjeriti. A to možete na tri jednostavna načina:

  • Raspitajte se kod ovlaštenog trgovca
  • Pronađite taj podatak u knjižici vašeg vozila
  • Pronađite taj podatak na Internetu putem raznih stranica koje vam nude tu mogućnost

Kada ste sigurni da se željeni model žarulja može ugraditi u vaš automobil, preostaje vam još samo da ih kupite. A za to se možete poslužiti lokalnim trgovinama, ali i raznim internetskim trgovinama.

Kupnja putem Interneta

Kupnja putem Interneta postala je općenito vrlo popularna jer se često mogu pronaći brojni proizvodi u većem asortimanu, ali čak i po još nešto nižim cijenama nego u lokalnim trgovinama. Kada su u pitanju auto dijelovi i auto oprema, postoje brojne trgovine. Trgovina Silux postala je već sinonim za kvalitetu među kupcima raznih dodataka za automobile, a upravo njihova internetska trgovina silux.rs nudi jako veliki asortiman. Tražite li LED H7 žarulje za automobil, nemojte tražiti dalje od ove trgovine.

Uz vrlo jednostavnu navigaciju, brzo ćete pronaći upravo one žarulje koje odgovaraju vašem automobilu. Želite li saznati više o njima, klikom na svaki pojedini model ćete dobiti brojne korisne informacije koje vam mogu pomoći u odluci prilikom kupnje.

Nakon što obavite kupnju na silux.rs, dobijete svoje LED H7 žarulje i postavite ih na svoj automobil, možete bezbrižnije voziti znajući da ćete bolje vidjeti cestu, ali i da će drugi bolje vidjeti vas.

Iz iste kategorije:

Related Posts