Krovna kutija riješiti će vaš problem s nedostatkom prostora

Vrijeme godišnjih odmora vrijeme je kada mnoge obitelji odlaze na odmor automobilom. Tom prilikom potrebno je pospremiti sve stvari koje će biti potrebne i strpati ih u prtljažnik. Nažalost, često se događa da prtljažni prostor automobila nije dovoljno velik da u njega stane sve što se planira ponijeti. Roditelji sa malom djecom posebno su svjesni tog problema. Oni uz uobičajene stvari na put često žele ponijeti i kolica koja zauzmu većinu prtljažnika. Rješenje ovakvih problema vrlo je jednostavno. Krovna kutija montirana na automobil pružiti će vam dodatni kapacitet da sa sobom ponesete sve što ste planirali.

Postavljanje

Prije nego se odlučite za postavljanje krovne kutije, morate na svoj automobil postaviti krovne nosače. Neki su univerzalni i na njih ćete moći postaviti gotovo svaku kutiju dok su neki prilagođeni točno određenom tipu kutije. Nosači se montiraju na za to predviđena mjesta na krovu automobila. Na njih se nakon toga vrlo lako postavlja krovna kutija. Potrebno se samo uvjeriti da su dijelovi kutije pravilno sjeli na svoje mjesto na nosačima i da su dobro uglavljeni kako kutija ne bi ispala u vožnji. Isto tako, ako kutija nije dobro postavljena, automobil će trošiti više goriva jer će biti narušena aerodinamika i biti će podložniji naletima vjetra.
krovna-kutija-automobil

Korisni savjeti

U periodu u kojem dugo ne planiramo koristiti krovnu kutiju, preporučljivo ju je skinuti s automobila. Skidanje kutije jednostavno je kao i postavljanje, stoga to ne bi trebalo predstavljati problem. Isto tako, nemojte nipošto zaboraviti zaključavati samu kutiju kao i zaključati kutiju na krovne nosače kako se ne bi našli na meti lopova. Prilikom slaganja stvari u kutiju, dobro ih je rasporediti po cijeloj kutiji i uredno složiti kako bi opterećenje bilo podjednako na svakom dijelu. Na taj način se također neće dogoditi da vam stvari lete posvuda po kutiji i kada ju otvorite pronađete sve razbacano.

Prije kupovine kutije odlučite se koji kapacitet vam najviše odgovara. Ukoliko imate potrebu za samo još malo dodatnog prostora, nema razloga kupovati kutiju sa jako velikim kapacitetom koji nećete u potpunosti iskoristiti. Na taj način ćete i uštedjeti jer se razlika u cijeni kutija osim u još nekim stvarima najviše razlikuje po samom kapacitetu.

Isto na krovu automobila, kao krovna kutija, mogu se montirati i nosači za bicikl, a ovdje možete prečitati više i pogledati video snimku montaže.

Iz iste kategorije:

Related Posts