Univerzalni krovni nosači olakšavaju putovanja

Univerzalni krovni nosači za auto

Mali automobil odlična je ideja za svakodnevnu gradsku vožnju, jer ga je lako parkirati bilo gdje te njime bez brige možete manevrirati uskim gradskim ulicama. Ipak, kada se radi o putovanjima, pogotovo imate li veću obitelj, manji auto može postati veliki problem, jer prostora za sve sitnice koje želite sa sobom ponijeti jednostavno nema. 

U tom slučaju, pakiranje često postaje veliki stres, jer za svaku dodatnu stvar morate odvagnuti treba li vam uistinu i ako je odgovor potvrdan, kamo ćete s njom u automobilu. Upravo radi toga, univerzalni krovni nosači za auto odlično su rješenje za vas, jer ćete, bez obzira gdje idete i što prevozite, uvijek pronaći dovoljno mjesta za sve stvari.

Odabir auto nosača

Univerzalni krovni nosači za auto su baza koja vam je potrebna bez obzira želite li postaviti neki od dodataka kao što su :

  •  krovna kutija, 
  •  nosači za skije,
  •  nosači za bicikle, 
  •  nosači za snowboard, 
  •  nosači za kajak itd. 

Stoga je odabir dobrog univerzalnog nosača ključan kako biste si ostavili što je više moguće prostora za manevar i sa sobom na krovu automobila mogli prenijeti što je više različitih stvari moguće. Ipak, ne možete kupiti bilo koji univerzalni krovni nosač. On bi trebao odgovarati tipu krova koji vaš automobil ima, kako bi se na njega mogao čvrsto i sigurno montirati. S obzirom da postoji mnogo vrsta, preporučuje se da se prije kupnje informirate kod trgovca ili pak na internetu, gdje se osim vodiča mogu pronaći i upitnici koji će vam pomoći u tome da odaberete pravi tip krovnog nosača.

Provjerite dodatke za krovne nosače

Automobilski univerzalni krovni nosači odlična su stvar, jer nude niz mogućnosti za prenošenje stvari na krovu auta. Ipak, kada ih kupujete, važno je da obratite pozornost na broj i dostupnost dodataka. Dodatci za montiranje krovne kutije ili nosači za bicikle, zgodno su kada idete na putovanje. 

Novi ili polovni univerzalni krovni nosači
Automobilski univerzalni krovni nosač

Uz to, važno je obratiti pozornost i na to ima li možda proizvođač u asortimanu posebno dizajnirane dodatke za vaš univerzalni krovni nosač, ili pak samo dodatke za montiranje, koji omogućavaju montažu bilo kojeg modela odgovarajućih dimenzija. Obje mogućnosti imaju svoje prednosti i mane, a na vama je da odlučite koja vam više odgovara.

Novi ili polovni krovni nosači

Kako univerzalni krovni nosači za auto ovise o tipu krova automobila na koji se montiraju, u oglasnicima je lako pronaći polovne modele. Iako vas oni mogu stajati manje od novoga, važno je pri kupnji imati na umu kako morate znati točne dimenzije i tip koji vam treba.

Univerzalni krovni nosači na automobilu
Univerzalni krovni nosači odlično su rješenje

Kod ovakve kupnje jako je lako odlučiti se za model koji ne odgovara vašem automobilu ili pak model za koji je veoma teško pronaći potrebne dodatke, pa vam se kupnja na kraju i ne isplati. Uz to, važno je provjeriti i stanje krovnog nosača za auto te dolazi li uz njega sva potrebna oprema za montažu, jer je svaki dio, do najmanjeg vijka, bitan za sigurno i pravilno montiranje na krov automobila.

Više prostora na krovu automobila

Jedan od najpopularnijih dodataka za univerzalne krovne nosače su krovne kutije – savršen prostor za pakiranje kada se spremate za duža putovanja. Krovne kutije dolaze u nizu različitih veličina i oblika, pa je pri kupnji važno pronaći najaerodinamičniju verziju koja dimenzijama odgovara. 

Oblik krovne kutije uvelike će utjecati na količinu buke i povećanje potrošnje prilikom vožnje, pa je na to svakako važno obratiti pozornost pri kupnji. Uz to, važna je i sigurnost, pogotovo ako planirate uzimati veće pauze pri putu. Zato uložite u krovne kutije s mogućnosti zaključavanja same kutije, kako vam netko ne bi ukrao stvari iz nje.

U nove avanture s nosačima za bicikle

Avanturistički odmori sve su popularniji danas – pogotovo kada je riječ o biciklizmu. Automobilski nosači za bicikle danas su vrlo često na krovu automobila jer pomoću njih možete sa sobom ponijeti jedan ili više bicikala.

Pri kupnji nosača za bicikle važno je obratiti pozornost na način na koji se bicikl postavlja, jer neki nosači za bicikle za auto nude veću stabilnost od drugih, pa su pogodniji za lošije ceste i nagliju vožnju. Također, prevozite li bicikle na krovu, važno je uvijek tijekom puta imati na umu kako je visina vozila veća, da ne biste slučajno zapeli u kakvom tunelu ili javnoj garaži.

Također, ne propustite iznimno opsežan članak pod naslovom “Automobili su sastavljeni od brojnih dijelova“.

Iz iste kategorije:

Related Posts